SISTE

INNLEGG

HUR DU HJÄLPER HUNDAR MED KÖTTALLERGIER?

 

7. februari 2020

Allergier, ett ord som skickar frossa ner varje ryggradsdjur som tanken på att tillaga dagliga måltider och lagra frysen med färdigmat för pooches. Det kan vara särskilt upprörande som en husdjursägare, att räkna ut vad det är som ditt husdjur är känsligt för i första hand och kan ta mycket test och testa för att ta reda på orsaken till din hunds magbesvär eller klåda, röd hud. Om du misstänker att din hund kan drabbas av allergi, rekommenderar vi att du pratar med din veterinär innan du börjar utesluta för att se till att de inte har några andra hälsoproblem.

Her er tegnene du skal se etter:

  •  Kliande, repig, flagnande hud

  •  Apati

  •  Hyperaktivitet

  •  Öronproblem

  •  Ljusbruna lösa avföring

  •  Diarre

  •  Slem eller gelé som ämne som passeras med avföring

  •  Prutta

  •  Uppblåsthet

  •  Viktökning eller förlust

 

Ett växande antal hundar utvecklar känslighet för kött som kan kännas väldigt förvirrande och frustrerande för ägare som litade på sina hundar regelbundet kibble att vara det bästa sättet att mata dem. Yora ger en bra alternativ proteinkälla, insekt, med enkla, allergivänliga ingredienser som ger en hälsosam kost för hundar som har känslighet

.

Om din hund nyligen har identifierat en känslighet har vi sammanställt några råd för att skydda ditt husdjur.

1).PRÖV OCH TA BORT ALLERGEN FRÅN HUSHÅLLET

Det är bäst att försöka ta bort allergenet från hushållet om möjligt. Om detta inte är ett alternativ, ta bort hunden från områden där köttet äts för att undvika att de av misstag äter det.

2). HITTA ETT ALTERNATIVT PROTEIN

Hundar utvecklar känslighet för specifika proteiner, varför de kan lida efter att ha ätit saker som kyckling eller nötkött men inte från andra kött som insektsprotein. Att hitta ett alternativ som passar din hund ger dem näring och näring de behöver för att trivas.

3). HÅLL ETT ÖGON FÖR FÖRÄNDRINGAR

Om du märker att symtomen du såg innan en tid tillbaka kommer tillbaka, eller att din hund utvecklar ett annat tillstånd, kan de behöva ändra sin diet igen.På samma sätt om din hund ser under / överviktig, går ner / går upp i vikt eller inte / lägger på sig vikt efter att ha tappat den innan dietförändringen, har din hund förmodligen fått en annan eller samma allergen i sin kost.

4) Ta hand om din hund regelbundet

Regelbunden pelsvärd är ett utmärkt tillfälle att kontrollera din hunds tillstånd. Förutom att hjälpa dig att binda och öka förtroendet (praktiskt när du måste applicera krämer eller ge mediciner), hjälper grooming att hålla huden ren och förhindrar infektionsrisk. Det kommer också att uppmuntra hårväxt i fläckar där håravfall har inträffat.

5) 5). BEHANDLA KLÄNANDE HUD

Matallergier kan verkligen påverka huden genom att göra den flagnande, känslig, kliande och obekväm. För att lindra klåda och ömhet kan du prova att bada med ett allergivänligt medicinskt schampo. Olika naturliga salvor och krämer finns också för att hjälpa till att reparera och lugna eventuell rodnad.

Allergier kan verka lite smärtsamma, mycket oroande och upprörande men med enkla lösningar som att byta till Yora och ta bort allergener från kosten kan det vara lätt att hantera.

"** Ovanstående tips är rekommendationer och eventuella problem med din hunds hälsa bör diskuteras med en veterinär innan du gör några drastiska förändringar i din husdjurs kost / livsstil **
"