Varför skALL du byta från köttbaserat till insektsbaserat huNDmat?
1. juli 2019

Husdjursfoderindustrin har sett trender komma och gå, från rå till kallpressad till mänsklig kvalitet, allt utan tvekan skapat för att hjälpa vårt husdjurs hälsa på något sätt. Problemet med dessa köttintensiva produkter är att de kräver en enorm mängd energi, mark och vatten för att producera dem. Så, om det fanns ett alternativt protein som var naturligt, lika näringsrikt som kött, men som var mycket bättre för miljön? Det visar sig att det finns insekter. Uppriktigt sagt verkar tanken på att äta insekter så långt från den västerländska kosten att insekter för våra husdjur kan verka som ett udda koncept. Låt mig först ta bort tanken på läskiga krypningar från ditt sinne. Yora använder endast Hermetia illucen larver, som ser lite ut som knubbiga mjölmaskar, de har en komplex aminosyrastruktur varför de valdes speciellt för Yora. De är också mycket känsliga i magen, visat sig vara ännu mildare än kyckling, vilket innebär att du kan förvänta dig fast avföring och bättre matsmältning för din pooch.

Insekter använder en liten del av marken jämfört med andra djur och kräver mycket mindre mat och vatten. Våra grubbar matas på avfall av vegetabiliskt avfall som annars skulle gå till deponi. De producerar också ett utmärkt gödselmedel som en avfallsprodukt som hjälper jordbrukare att odla fler grödor.

Insekter är ett lågt rankat djur så har utvecklats med mycket olika tillståndsreceptorer till högre rankade djur som grisar. Vi anser att utfodring av insekter är snällare än att utfodra djurkött, även om detta är ett svårt ämne och upp till diskussion. Insekter tros inte uppleva stress som djur gör och de odlas i en miljö som efterliknar deras naturliga livsstil.

Våra grubbar valdes också på grund av deras otroliga omvandlingsfrekvens av protein till tillväxt. Med bara en tesked ägg kan vi samla 100 kg protein på bara 14 dagar vilket innebär att det inte finns något behov av att hjälpa tillväxten med hormoner, vilket är vanligt i kommersiellt jordbruk. Våra grubs är också sjukdomsfria så inget behov av antibiotika. Hormoner och antibiotika kan överföras genom intag av kött som kan påverka ditt husdjurs utveckling. Subtraktion av detta innebär att ditt husdjur får en helt naturlig proteinkälla.

Yora leder revolutionen inom insektsbaserat husdjursfoder, med den högsta koncentrationen av insektsprotein på marknaden, med 40% konkurrerar den även med vissa köttbaserade husdjursfoder. Vi använder en kombination av Insect Oil, som är lite som laxolja; det innehåller mycket omega 3 och 6, vilket är viktigt för optimal hjärna- och ögonhälsa. Nyberedda insekter, som är våra grubbar i sitt naturliga tillstånd, de smakar utsökt och insektsmjöl som är särskilt proteinrik för att hålla musklerna tonade och hud och päls i toppskick.

 

I slutändan här på Yora bryr vi oss verkligen om husdjurens hälsa och Yora designades med tanke på våra husdjurs hälsa. Yora strävar efter att minska våra husdjurs koldioxidpapper en påse i taget, varför inte prova?

MILJÖPÅVERKAN VID PRODUKTION AV
10 KG PROTEIN

YTA

växthusgaser

 

kg

VATTEN

liter

* Alla siffror inkluderar effekterna från odling av djurfoder