VÄNG BLÅ MÅNDAG TILL GRÖNT

20 januari 2020

Har detta gråa och eländiga väder fått dig ner? Du är inte ensam, den här måndagen den 20 januari kallas "Blue Monday" (annars kallad årets värsta dag) men här på Yora försöker vi ändra det genom att göra "Green Monday" till en sak. Istället för att hålla fast vid vår januari-spår utmanar vi våra # YoraExplorer att göra skillnad genom att göra en hållbar förändring. Oavsett om det blir grönt med fingrarna i trädgården, planterar träd eller bestämmer sig för att plocka upp skräp på din promenad hem. Här är några idéer för att komma igång ...

1). MATA FÅGORNA

Det här kanske inte är det första som kommer att tänka på när du tänker "vara grön" men vi vill uppmuntra människor att bry sig mer om vårt vilda djur och den miljö de lever i. Fågelmatningsstationer är en viktig källa för vilda fåglar just nu av året.

2).  VAR EN MEDVETANDE KONSUMENT

Vi har sett de förödande effekterna plast kan ha på djurlivet från program som Blue planet. Genom att vara medveten om dina inköp, istället för tanklösa köp, kommer det att ge dig möjlighet att minska din konsumtion av saker som lunchpaket för engångsbruk, säsongskläder och bortkastning .

3). BOKKA EN STAYCATION

Vid denna tid på året är allt vi kan tänka på välkommen flykt från någon tropisk sol, men luftfarten är en av de högsta bidragsgivarna till koldioxidutsläpp i världen (sorry solälskare). Så varför inte tänka på semester i Scandinavia? 

4). SÄNK VARMEN

Att stänga av termostaten och isolera ditt hem ordentligt är ett utmärkt sätt att sänka kostnaderna och minska din miljöpåverkan, och om du har en smart mätare behöver du inte ens gå upp från soffan för att göra det

5). MINSKA DITT KÄLLKONSUMFÖRING

Tyvärr är våra husdjur den hemliga bidragsgivaren till den globala uppvärmningen och bidrar till att handeln med husdjur 64 miljoner ton koldioxid släpps ut varje år. På Yora försöker vi hjälpa till att minska detta genom att använda insektsprotein istället för det traditionella kolet, land och vattenkonsumtion av djurkött. Minska dina husdjurs vattenförbrukning med upp till 95% jämfört med nötkött.


Du måste bara påminna dig om att små förändringar kan göra en enorm skillnad, och om vi alla gör en förändring så ... gissade du det.