HUR DU HJÄLPER MIN HUND FÖRLORA VIKT
 
8. januari 2020

Fetma hos husdjur har ökat massivt de senaste åren, eftersom vi blir mer upptagna och har mindre ledig tid, husdjursspeltid och promenader brukar ta en bakre bänk. Våra håriga vänner behöver träning och anrikning för att hålla dem lyckliga och friska (precis som vi). Så följ våra bästa tips nedan för att hjälpa din hund att gå ner i vikt och bli aktiv.

 

1). HÅLL DEM AKTIVA

Under semestern (och vintern) är vi ofta mycket upptagna och hundens promenader brukar ta andra plats för att presentera shopping och sociala tillfällen. 45% av hundarna får bara upp till 30 minuters träning om dagen när de går, vilket är absolut minimum även för de minsta hundarna, vanliga raser som labradorer och schäfer behöver över 2 timmars träning om dagen. Så det är dags att blåsa bort spindelnät och komma ut med din hund! Träning kan ske genom lek, träning, promenader, aktivitetsklasser som smidighet, gruppvandringar, doggy dagvård mm och januari är den perfekta tiden att skriva upp din håriga vän.

 

2). STEG BORT FRÅN BEHANDLINGARNA

Som vi alla vet är det ständigt mellanmål mellan måltiderna ohälsosamma och detsamma gäller våra hundar. Minska mängden godsaker du ger dem och belöna bara för mycket bra beteende när du tränar (inte varannan sekund). Behandla också ansvarsfullt och följ de rekommenderade utfodringsriktlinjerna för behandlingsförpackningar. Yoras godis är alla packade med näringsämnen och hälsosamma ingredienser (men även vi rekommenderar inte att du gör det för dem).

 

3). FÖRSÄLJ INTE

På samma sätt kan övermatning vara en ledande orsak till fetma hos husdjur. För att förhindra detta, följ de riktlinjer för utfodring som rekommenderas på förpackningen och väga din husdjursmat med en minivåg. Att använda koppar är felaktigt och mycket lätt att få fel, det är värt att ta sig tid att mäta exakt.

 

4). HÖGNÄRINGSNÄRING, LÅG KALORIEDIET

Att skära ner delar av sin normala mat fungerar inte för hälsan eftersom det minskar näringsämnena. Tyvärr är det inte förnuftigt att bara skära ner på deras normala mat för alla husdjur. Att minska de rekommenderade utfodringsriktlinjerna minskar mängden näringsämnen som ditt husdjur kommer att ha, så nyckeln här är att ha en näringstät mat med låga kalorier som vår (snart släppt) Senior / lätt mat.

Kom ihåg, precis som vi, kan det ta längre tid för vissa husdjur att gå ner i vikt än andra och tvärtom, du bör vara noga med hur din hund ser ut och agerar. Vi föreslår att du diskuterar med din veterinär om du är osäker på om din hund behöver gå ner i vikt eller om din hund har ett tillstånd som kan påverkas av en kost / livsstilsförändring.