TOP 5 TIPS FOR EN MILJØVENNLIG JUL
12. desember 2019

Jul, jag tror att vi alla kan komma överens, är en tid av glädje och överdrivenhet, men i en tid där vi alla försöker minska vår påverkan på miljön vill vi visa dig hur du kan få din julkaka och äta den - vilket minskar vår inverkan på planeten.

 

1). Minde KJÖtt

Vänd ditt fokus bort från kalkon och skinka i år och titta på våra veggievänner för inspiration. Grönsaker med låg kolhalt innehåller potatis, purjolök, blomkål och rovor, allt helt utsökt (Ta reda på mer om koldioxidsnål grönsaker). Genom att minska mängden kött på bordet hjälper du till att minska din mark-, vatten- och kolpåverkan. Du kan prova rostad blomkål som ditt bords mittpunkt istället för de traditionella rätterna.

MILJÖPÅVERKAN AV
10 KG PROTEIN

LANDYTA

m2

utsläppen av växthusgaser

kg

VATTENANVÄNDNING

Liter

* Alla siffror inkluderar effekterna av växande djurfoder

2). STÄNG UPPVÄRMNINGEN NED 2 GRADER OCH FÖRHÅL DEN FULL JULHOPPAREN

Strax efter en kall soluppgång, titta på ditt tak, om isen har smält är ditt hem förmodligen inte särskilt isolerat. Du kan göra det till ditt nyårsbeslut att bättre isolera ditt hem? Det sparar pengar och påverkar ditt miljöavtryck positivt.

3). MINSKA DITT AVFALL

Köp bara vad du behöver, använd matrester till smörgåsar eller blanda kvar kvar grönsaker i en soppa. Enligt Greenpeace får vi på juldagen genom 10 miljoner kalkoner i Storbritannien, så använd alla rester du har. Under den festliga period producerar vi 30% mer avfall än vad vi brukar göra i Storbritannien. Varje år kastas 227 000 mil omslagspapper (a), en enkel lösning för att lösa detta är att använda återvinningsbart papper utan plast- eller foliefoder. Behåll taggar och band för nästa år - det gör att dina presenter också ser mer eklektiska ut!

 

4). DÄCK HALLEN MED KLOCKOR OG GLEDJE

I stället för att köpa och kasta bort plastglitter och hänga dekorationer varje år, försök att köpa dekorationer som kommer att pågå året innan och går sönder mycket lättare än plast, som träprydnader och tygbuntning. Använd grenar från trädgården som järnek. , idegran och andra ganska vintergröna växter.

 

5). SPEL MONOPOL

Stäng av internet och ställa in familjetiden. Genom att utföra två Google-sökningar från ett skrivbord kan "generera ungefär samma koldioxid som att koka en vattenkokare" (så vi rekommenderar inte heller att fuska i familjens frågesport).

 

Slutligen byt till en hållbar hundmat

Hjälp din hund att göra sitt för miljön också, husdjursindustrin ansvarar för över 64 miljoner ton koldioxid varje år och nu är det den perfekta tiden på året att komma in i tomtens goda böcker! Att byta till Yora kommer att minska din hunds vatten och markförbrukning samt koldioxidutsläpp med mer än (70%).

 

Kom ihåg att jul är tänkt att vara kul så var kreativ och njut av att tänka på nya traditioner. God jul (eko) och ha ett hållbart nyår från oss alla på Yora Pet Foods.

 

a) https://www.phswastekit.co.uk/blog/posts/20-11-2018/how-much-waste-does-the-festive-season-create