VARFÖR INSEKTER ÄR BÄTTRE FÖR DIN HUND (OCH MILJÖN) ÄN KÖTT

31. oktober 2020

Yora är en av världens mest hållbara huudfoder och använder endast insektsprotein, hållbara grönsaker och en blandning av naturliga botaniska örter. Men vi fokuserar inte bara på hållbarhet utan också på näringsvärdet för hunden.

Miljöexperter och veterinärer har länge lyft fram insekter som ett mycket hållbart alternativ till köttbaserad hundmat. 

Här är några skäl till varför vapenfluga-larver, eller som vi vill kalla dem ”små mirakelmaskar”, är så bra för din hund och för miljön!

.
.
.

MASKAR ÄR EN HÅLLBAR PROTEINKÄLLA

En studie av köttproduktion från Institute for Agriculture and Trade Policy visade att kött- och mjölkindustrin är på väg att övergå oljebolag som värstingar när det gäller utslepp av växthusgaser. Yoras maskar är å andra sidan en mycket hållbar proteinkälla som odlas i Holland på en högteknologisk specialinnriktat insektsgård. Insektuppfödning använder ca. 95 % mindre vatten än nötköttsproduktion och producerar ca. 88 % mindre växthusgaser än kycklingköttproduktion.

 

MASKAR ÄR MYCKET NÄRINGSRIKA

Yora har kombinerats av nutritionister för att säkerställa att ditt husdjur får alla näringsämnen de behöver. Våra mirakelgrubbar har valts ut på grund av deras komplexa aminosyra-, mineral- och proteinprofil som håller ditt husdjur i toppform! De är också känsliga på magen och perfekt för hundar som har proteinallergier. Till skillnad från traditionell köttbaserad hundmat har ditt husdjur inte utvecklat några intoleranser gentemot våra insekter!

MASKAR SMAKAR FANTASTISKT

Vi testade många olika recept för att perfektionera smaken på Yora. Våra maskar doftar utsökt för hundar, fast det inte kan detekteras av människor.

De är så näringsrika att även människor kan äta våra maskar. Vi har provsmakat det själva (!)  och de smakar ostliknande med svampkonsistens.

Låt din hund prova på...

 

Våra mirakelmaskar är verkligen fantastiska. Inte bara är de bra for planeten, men också för nutritionsmässigt för hunden. Prova Yora i dag, och kom i håg vi har en 'pengarna-tillbaks-garanti' om inte du eller din hund är nöjda!