KONSEKVENSERNA AV Djurbruk på planeten och hur insektsprotein kan hjälpa

 

15. juli 2019

Vi försöker alla göra vårt för att minska vårt koldioxidavtryck. Som pappa till två lagar jag ofta mat för familjen och jag är mer och mer medveten om att göra etiska och hälsosamma köp. Jag vill göra val som är ansvariga för planeten, liksom min familjs välbefinnande.

Det har varit så mycket i nyheterna nyligen om klimatförändringsproblemen i samband med att äta kött att vi alla försöker minska vårt intag, och poochen är inget undantag!
til, har ikke hunden så mange alternativ.

 

Medan resten av familjen är nöjda med en grönsakstek och byta kyckling mot tofu ibland, har hundar inte så mycket av ett enkelt alternativ. De behöver köttproteiner för att trivas, men när man tittar på matematiken för vad som går in i typisk köttproduktion är det ganska ögonöppnande.

Djurälskare är naturälskare, men faktum är att att äga en hund inte är bra för planeten ... Mängden vatten, mark och växthusutsläpp som krävs för att skapa 10 kg nötköttprotein för hundmat är enormt - 2100 kvadratmeter utrymme, 1 500 kg utsläpp av växthusgaser och svindlande 1120 000 liter vatten.

Och när du väl vet fakta är det svårt att må bra om du matar en traditionell köttdiet till ditt husdjur. Lyckligtvis finns det ett alternativ, och ett riktigt bra på det!

Yora-produktionen kräver cirka 45 gånger färre resurser för att skapa samma mängd protein - en massiv minskning. Det erbjuder en riktigt enkel ersättning som vi kan göra som är bra för planeten och bra för ditt husdjur.

Under ett års matning av din hund Yora istället för ett populärt köttbaserat alternativ kan du spara 1294,2 kg koldioxid, vilket motsvarar en flygning till Brasilien! *

Förutom något annat kan våra kunders hundar inte få nog av Yora - en slickad skål efter varje måltid! Resultat!