utfodringsguide till nyblivna valpägare
Det är en riktigt hjärtevärmande upplevelse att ha en helt ny lurvig vän i sitt hem. Från val av valp, hemresa från uppfödaren, till dess första natt, måltid i sitt nya hem, sina första leksaker och sin första promenad. En början till ett helt nytt och glädjefylld vänskap utvecklas.

Många känner till osäkerheten som följer med att vara ny valpägare, speciellt kring utfodring. Att veta vad man ska ge, hur ofta man ska ge och hur mycket man ska ge kan vara svårt.

Här har vi samlat råd till dig så att du ska kunna lägga dina matbekymmer åt sidan så att du istället kan fokusera på att njuta av den nya vardagen med din valp.

VILKET FODER SKA JAG GE MIN VALP ?

Valpar växer exceptionellt snabbt; de förblir verkligen inte små särskilt länge! All denna växt och utveckling kräver en balanserad kost som är utformad för att ge näring och stödja valparnas behov.

Yora Puppy skapades för att ge valparna ett näringsrikt foder som innehåller alla de näringsämnen valpar behöver för att växa hälsosamt, och samtidig vara ett etiskt alternativ som besparar klimat och miljö.

Insekter ger protein av exceptionell kvalitet för att stärka musklerna och göra det möjligt för valpar att växa till friska starka vuxna. Vårt valpfoder innehåller också en otrolig nivå av algerhärledd DHA, som är en Omega 3-fettsyra som behövs för hjärnans utveckling, hälsa och inlärningsförmåga.

Till råga på det innehåller vår valpmat även en ledhälsa (genom glukosamin och kondroitinsulfat) för att stödja hårt arbetande leder och ben!

HUR MYCKET MAT SKA JAG GE MIN VALP?

Förutom att utfodra med rätt kost är det viktigt att ge din valp en lämplig mängd varje dag. Den goda nyheten är att varje påse Yora Puppy har en praktisk utfodringsguide som hjälper dig att ge rätt mängd till din valp. Vi rekommenderar att väga upp mängden i en måttkopp, och märka av rätt mängd på koppen.

Att hålla reda på valpens vikt och kroppskondition är nyckeln till rätt utfodringsmängd. När du tränar måste du ta hänsyn till mängden mat som behövs. Att ge för mycket är värre än att ge för lite.

Nummer ett: Titta på din hund uppifrån, kontrollera om midjan går in på sidorna precis ovanför höfterna.

Nummer två: Titta från sidan och kontrollera om dess mage lutar sig försiktigt uppåt.

Till sist: Känn efter längs sidorna på din valp, du bör lätt kunna känna revbenen, men inte se dem. Genom att göra detta regelbundet tillsammans med vägning kan du vara säker på att din valp växer till upp en stark, frisk och glad hund.

HUR OFTA SKA JAG UTFODRA MIN VALP?

Valpar har en beundransvärd aptit och kräver mycket näring i sina första månader. Valpar kräver fler måltider per dag än en vuxen hund där 1-2 gånger är lagom.

Vi rekommenderar att ge valpen sin dagsranson fördelat på tre till fyra måltider för att den ska ha jämn energitillgång som den behöver för att växa och utforska världen fram till 6 månaders ålder. När den blir äldre kan du reducera till 3 måltider, och från åtta till nio månaders ålder kan du övergå till två måltider. Kom i håg antal fodergivor ska vara det som bäst passar dig och din hunds livsstil.

Ibland kan man göra matningen roligare! Prova att sprida mat eller använd en interaktiv leksak för att berika din hund mentalt och fysiskt. Då använder valpen längre tid att få i sig hela sin portion.

Kolla på hemsidan under Yora Puppy för mer information om vårt näringsrika, välsmakande och etiska valpmat.