Varför insekter är bättre för din hund… och planeten!

Yora är ett av världens mest klimat- och miljövänliga hundfoder, som endast använder insektslarver från svart soldatfluga som animalisk proteinkälla. Vi fokuserar på ingredienser av hög kvalité som täcker hundens nutritionsbehov och som dessutom är etiskt och ekologisk producerade. Miljöexperter har länge ansett insekter som ett hållbart alternativ till köttbaserad hundmat. Nu har även nutritionsexperter kommit fram till det samma - insektslarver är det NYA näringsmässigt och hållbara alternativet som animalisk proteinkälla.

Här är några anledningar till varför larver av svart soldatfluga (Hermetia illucens), eller som vi kallar dem, "mirakellarver" är så bra för din hund och för planeten!DE ÄR EN UNIK OCH HÅLLBAR KÄLLA TILL PROTEIN

En internationell studie av köttproduktion visade att kött- och mejeriindustrin är på väg att överträffa oljebolagen som de primära utsläppen av växthusgaser. Yoras insektslarver, från svart soldatfluga, å andra sidan är en hållbar proteinkälla som föds upp i Holland på en världsledande högteknologisk anläggning för insektsodling, den största i Europa. Insektsodling använder upp till 95 % mindre vatten än nötköttsproduktion och producerar upp till 88 % mindre växthusgaser än kycklinguppfödning.

DE ÄR MYCKET NÄRINGSRIKA

Yora har kombinerat kunskapen från fysiologer, nutritionister och veterinärer för att säkerställa att Yoras hundfoder innehåller alla de näringsämnen din hund behöver. Våra insektslarver har valts ut på grund av deras unika och kompletta proteinprofil och aminosyrasammansättning och som håller din hund frisk och i toppform! Eftersom fodret har en unikt animalisk proteinkälla är det också utmärkt för hundar med känslig mage och perfekt för hundar som har allergier. Till skillnad från traditionell köttbaserad hundmat har inte din hund utvecklat några intoleranser mot insektsprotein!

DET SMAKAR GOTT

Under framtagandet av de olika Yora recepten genomförs ett stort testarbete för att säkerställa att även kräsna hundar inte kan motstå Yora. Fodret är så näringsrikt att även människor kan äta det. Vi har alla provat det!