Varför YORA är ett bra alternativ till hund- eller kattägare som är vegetarianerDet finns många anledningar till varför Yora är bättre för både hunden och klimatet, men varför välja Yora framför vegetarisk eller vegansk kost?

Yora är ett hälsosamt och etiskt sätt att utfodra din hund. Hundar behöver animaliskt protein och därigenom essentiella aminosyror i rätt mängd, för att vara friska och trivas. Men de animaliska proteinerna behöver inte nödvändigtvis komma från andra husdjur, insekter är en utomordentlig källa till animaliska proteiner.

VÅRT INSEKTSPROTEIN ÄR ETISKT

  • När larverna är i slutet av sin tillväxtfas passerar vi dem genom kallt vatten så att de går in i ett viloläge. Detta är något som de naturligt skulle göra under vintermånaderna och hänför dom i ett vilande tillstånd. De avlivas sedan mycket snabbt med en höghastighetsmixer, efter att ha levt 80 % av sitt liv. Till jämförelse är livslängden för en slaktkyckling i genomsnitt bara 1,5 % av normal levnadslängd.

  • Vi menar att insektsprotein produceras på ett snällare och mer etisk sätt eftersom vi har så höga krav på djurskydd. Våra larver lever i en efterliknad naturlig jordbruksmiljö där de hålls vid en ideal temperatur och fuktighet. De utfodras med ekologisk växtbaserade restprodukter av hög kvalitet. Vi har ödmjukhet och respekt för våra larver och inser att de är också djur och ägnar stor uppmärksamhet åt deras välbefinnande.


  • Våra insekter ges inte antibiotika, antiparasitmedel eller hormoner för att växa snabbare. Något som är vanligt i den konventionella köttindustrin i många länder.


  • Insekter är en mer hållbar proteinkälla eftersom insekter använder mycket mindre mark, vatten och energi för att odlas än vissa grönsaker (som soja) eller konventionellt kött.


  • Våra insekter tillför livsviktiga aminosyror, mineraler och vitaminer vilket innebär att vi inte behöver tillsätta massor av syntetiska ingredienser för att boosta vårt foder, vi använder bara naturliga antioxidanter och inga konstgjorda ingredienser.