ÄNDRING AV VÄRLDEN ET STEG i TAGET

HEJ VÄrlden, Jag heter Tom Neish, och det här är Dolly och min son Elliot. Vi är stolta över att presentera världens mest etiska och hållbara hundfoder. Det har varit en lång och fascinerande resa och jag känner att vår produkt verkligen kan göra skillnad för våra husdjur och världen.

Jag har arbetat inom husdjursindustrin som designer och produktutvecklare i över 20 år, och genom åren har jag lärt mig mycket om vad som är bra för sällskapsdjur och hur mycket människor bryr sig om sina djurs välbefinnande.

Jag blev bekymrad över att hundfoder innehåller kött av ”humankvalitet”. Detta foder har högsta kvalitet, men när jorden värms upp och resurserna minskar är frågan ifall vi verkligen har råd att ge så mycket kött till våra djur? Jag räknade ut att de 500 miljoner katter och hundar i världen konsumerar ungefär 23 miljarder ton kött varje år.

Jag älskar hundar och katter, men produktionen av deras foder är inte särskilt bra för miljön!

Som förälder är jag orolig för miljön, klimatändringarna och jordens framtid. Jag försöker att göra mitt bästa för att minska min familjs köttkonsumtion, men hundar och katter är köttätare som behöver animaliskt protein. Jag bestämde mig därför att hitta en miljövänlig lösning på problemet. Jag hade mitt aha-ögonblick när jag testade en energibar gjord av insektsmjöl. Den var oerhört smakrik och jag undrade om inte insekter kunde vara det perfekta proteinet för hundar.

Jag kontaktade några av världens främsta experter på djurfoder och entomofagi (läran om insekter som föda). Efter mycket forskning bestämde vi oss för larverna till svart soldatfluga (Hermetia illucens) som är den mest näringsrika och miljövänliga proteinkällan.   

JAG ÄLsKAR HUNDAR, MEN HUNDMAT 
PRODUCERAS PÅ ETT SÄTT SOM INTE ÄR BRA FÖR MILJÖN!

 

 

VÅRA EXPERTER

Vi kunde inte ha skapat Yora utan expertis från dessa begåvade människor och företag.

TARIQUE ARSIWALLA

OCH ALLA PÅ PROTIX

Protix är den högteknologiska 'gården' som producerar våra insekter. Vi bestämde oss för att arbeta med Protix då dom har mest erfarenhet, kunskap och det mest energieffektiva och kvalitetssäkrade insektproduktionen. 

Protix bildades av Kees Aarts och Tarique Arsiwalla i Holland och är världsledande inom insektsodling. De startade företaget för att producera hälsosam och hållbart foder till fiskodling.

Deras expertteam har analyserat näringssammansättningen från Hermetia illucens-larverna och har funnit att den har otroliga hälsoförmåner för hundar och katter. De har förfinat och förbättrat alla steg i produktionsprocessen för att göra den så effektiv och etisk som möjligt.

MILJÖPÅVERKAN

Vi försöker hela tiden att tänka på miljön. Även våra förpackningar är med gjorda av material som kan komposteras.

 

NAMNET YORA

Gå mjukt på jorden och ANVÄND bara det du behöver
Forntida ordspråk

Många har frågat var namnet Yora kommer ifrån. Vi heter Yora för att hedra en av de sista kvarlevande ursprungsstammarna i Amazonas regnskog. Stammar som dessa, som alltid har levt i harmoni med naturen, är mest utsatta för skador som orsakas av den moderna människan.

Om vi ​​kan avvänja världens husdjur från kött till insekter, samtidigt som vi bevakar deras behov för animaliskt protein, gör vi en enorm positiv innsats för vår världs framtid. Det är upp till oss att ta de steg vi kan för att förändra världen till det bättre.

Tack för att du kom in och läste vår historia, varför inte beställa en påse Yora och se om din hund gillar det? Vi har en 100 % pengarna tillbaka garanti!